PROPOZYCJA nr 1

 

W menu weselnym otrzymują Państwo pięć zestawów ciepłych posiłków podanych na półmiskach, zestawy z dużym asortymentem mięsnym jak i dodatkami do syta oraz zimnymi przekąskami.

 

PODANIE I

  • Domowy rosołek z wiejskiej kury podany z makaronem, marchwią i natką pietruszki
  • Medalion z kurczaka z ananasem i powidłami śliwkowymi
  • Kotlecik schabowy z pieczarkami i serem
  • Udziec z indyka z musem brzoskwiniowym z imbirem podany na fasolce szparagowej
  • Pieczona szynka wieprzowa z sosem z czerwonej cebuli z cynamonem i kardamonem
  • Ziemniaczki purée koperkowe z masełkiem
  • Półmisek świeżych surówek z orzeźwiającymi dresingami
 

DESER

  • Pucharek lodowy z sałatką owocową z miętą
 

PODANIE II

  • Rolowany schab z słodkim musem z morelami, rodzynkami  i orzechami
  • Pieczony kurczak w złocistej chrupkiej skorupce z sosem pomarańczowym
  • Szaszłyki z szynki z warzywami i swojską kiełbaską z sosem BBQ
  • Pieczone ziemniaczki z majerankiem i lubczykiem
  • Gotowane warzywa z sosem beszamelowym i tartym serem
 

PODANIE III

  • Domowy Barszcz czerwony
  • Gotowane pierożki z omastą
  • Smażone krokieciki z mięsem
 
 

PODANIE IV

  • Tort
 
 

PODANIE V

  • Marynowany w ziołach karczek z sosem musztardowym
  • Kurczak z nadzieniem szpinakowym i suszonymi pomidorami
  • Biała kluska śląska
  • Słodka kapusta zasmażana na skwarkach z koprem i pomidorami
 

PODANIE VI

  • Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem
 
 

ZIMNE PRZEKĄSKI

  • Półmisek mięs pieczonych z marynatami ( karczek pieczony, rolowany bekon pieczony, gotowany schab z majerankiem)
  • Pieczony pasztet z żurawiną podawany z ćwikłą i marynowanymi grzybkami
  • Naleśniki szpinakowe z łososiem i serkiem mascarpone
  • Tiftelle z czosnkiem i kminem podane na pomidorach z ziołami i curry
  • Śledzik z zalewy dębowej z porem owocem jałowca i szczypiorem
  • Mix rwanych salat z dresingiem ziołowym, suszonymi pomidorami i grillowanym kurczakiem
  • Sałatka z tortelini z warzywami wędzoną piersią indyka i sosem koktajlowym
 

DODATKOWO

  • Pieczywo i masło
  • Słodki bufet (ciasta i owoce)
  • Bufet z napojami ciepłymi ( dostępny przez cały czas trwania uroczystości)

W cenę menu wliczone są również:

nakrycie stołów, pokrowce na krzesła, świeczniki i świece, serwety bawełniane w dwóch kolorach, serwetki papierowe, profesjonalna obsługa kelnerska i kucharska, dekoracja stołu do szampana i tortu, klimatyzowana sala, szatnia, parking.

  • Kawa rozpuszczalna, parzona, mleczko
  • Herbata czarna, smakowa, cytryna, cukier
  • Wrzątek w podgrzewaczach gastronomicznych
 
 

CENA MENU: 165 zł/os.

 
 

PROPOZYCJA nr 2

 

W menu weselnym otrzymują Państwo sześć zestawów ciepłych posiłków podanych na półmiskach, z dużym asortymentem mięsnym jak i dodatkami do syta i zimnymi przekąskami.

 

PODANIE I

  • Domowy rosołek z wiejskiej kury podany z makaronem, marchwią i natką pietruszki lub zupa krem z podgrzybków z grzankami i śmietanką (do wyboru)
  • Kotlet devolaille z masłem i natką pietruszki
  • Pieczony karczek z ziołami, sos pieczarkowy
  • Medalion z kurczaka z ananasem i powidłami śliwkowymi
  • Udziec drobiowy w bekonie z śliwką węgierską
  • Ziemniaczki purée koperkowe z masełkiem
  • Półmisek świeżych surówek z orzeźwiającymi dresingami
 

DESER

  • Mus z białej czekolady z ciemnym kremem kakaowym, karmelem i musem malinowym
 

PODANIE II

  • Pieczone golonko podane na kapuście kminkowej
  • Zapieczone żeberka w sosie BBQ
  • Szaszłyk drobiowy z warzywami  marynowany w ziołach z sosem czosnkowym
  • Pieczone ziemniaki z majerankiem
  • Słodka kapusta zasmażana na skwarkach z koprem i pomidorami
 

PODANIE III

  • Barszczyk czerwony podany z krokiecikami z mięskiem wołowo- wieprzowym kminkiem i  rozmarynem
 

PODANIE IV

  • Tort
 
 

PODANIE V

  • Marynowany w ziołach karczek z sosem musztardowym
  • Kurczak z nadzieniem szpinakowym i suszonymi pomidorami
  • Biała kluska śląska
  • Jarzynka z marchewki i zielonego groszku zabielana śmietanką
 

PODANIE VI

  • Ragout z szynki wieprzowej z papryką pieczarkami i tartym serem parmezanem podany z ciepłymi bułeczkami
 

PODANIE VII

  • Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
 

ZIMNE PRZEKĄSKI

  • Półmisek mięs pieczonych z marynatami ( karczek pieczony, rolowany bekon pieczony, gotowany schab z majerankiem)
  • Pieczony pasztet z żurawiną podawany z ćwikłą i marynowanymi grzybkami
  • Naleśniki szpinakowe z łososiem i serkiem mascarpone
  • Tiftelle z czosnkiem i kminem podane na pomidorach z ziołami i curry
  • Śledzik z zalewy dębowej z porem owocem jałowca i szczypiorem
  • Mix rwanych salat z dresingiem ziołowym, suszonymi pomidorami i grillowanym kurczakiem
  • Sałatka z tortelini z warzywami wędzoną piersią indyka i sosem koktajlowym
 

DODATKOWO

  • Pieczywo i masło
  • Słodki bufet (ciasta i owoce)
  • Bufet z napojami ciepłymi ( dostępny przez cały czas trwania uroczystości)
  • Kawa rozpuszczalna, parzona, mleczko
  • Herbata czarna, smakowa, cytryna, cukier
  • Wrzątek w podgrzewaczach gastronomicznych

W cenę menu wliczone są również:

nakrycie stołów, pokrowce na krzesła, świeczniki i świece, serwety bawełniane w dwóch kolorach, serwetki papierowe, profesjonalna obsługa kelnerska i kucharska, dekoracja stołu do szampana i tortu, klimatyzowana sala, szatnia, parking.

 
 

CENA MENU: 185 zł/os.