menu okolicznościowe

 

W skład menu wchodzą trzy zestawy posiłków serwowanych na półmiskach.

 

PODANIE I

  • Domowy rosołek z wiejskiej kury podany z makaronem, marchwią i natką pietruszki
  • Pieczony udziec z kurczaka otulony bekonem podany na sosie pomidorowym z ziołami
  • Panierowany schab w sezamie gordon blue
  • Pulpeciki szwedzkie w duszonych pieczarkach z tymiankiem i czosnkiem
  • Ziemniaczki purée koperkowe z masełkiem
  • Półmisek surówek sezonowych z orzeźwiającymi dresingami
 

DESER

  • Pucharek lodowy z musem brzoskwiniowym
 

PODANIE II

  • Marynowany w ziołach karczek z sosem musztardowym
  • Kurczak z nadzieniem szpinakowym i suszonymi pomidorami
  • Biała kluska śląska
  • Słodka kapusta zasmażana na skwarkach z koprem i pomidorami
 

PODANIE III

  • Barszczyk czerwony podany z krokiecikami z mięsem wołowo- wieprzowym, ze szczyptą kminku i rozmarynu
 

ZIMNE PRZEKĄSKI

  • Półmisek mięs pieczonych z marynatami ( karczek pieczony, rolowany bekon pieczony, gotowany schab z majerankiem)
  • Pieczony pasztet z żurawiną podawany z ćwikłą i marynowanymi grzybkami
  • Tiftelle z czosnkiem i kminem podane na pomidorach z ziołami i curry
  • Śledzik z zalewy dębowej z porem owocem jałowca i szczypiorem
    mix rwanych salat z dresingiem ziołowym, suszonymi pomidorami i grillowanym kurczakiem
  • Półmisek świeżych warzyw ( pomidor, ogórek, papryka)
 

DODATKOWO

  • Pieczywo i masło
  • Słodki bufet
  • Bufet z napojami ciepłymi (dostępny przez cały czas trwania uroczystości)
  • Kawa rozpuszczalna, parzona, mleczko
  • Herbata czarna, smakowa, cytryna, cukier
  • Wrzątek w podgrzewaczach gastronomicznych

W cenę menu wliczone są również:
nakrycie stołów, pokrowce na krzesła świeczniki i świece, serwety bawełniane w dwóch kolorach, serwetki papierowe, profesjonalna obsługa kelnerska i kucharska, dekoracja stołu do szampana i tortu, klimatyzowana sala, szatnia, parking.

 
 

CENA MENU: 125 zł/os.